Location
4400 Nyíregyháza
Agyag utca 6.
Giant Revolt Advanced: Az igazán jó gravel bringa receptje
2019. 10. 01.

A Giant a tavalyi évben mutatta be az első igazi gravel kerékpárját a Revolt Advancedet, mellyel nem kispályázott a világ legnagyobb kerékpárgyártója, egyből egy karbon modellel kezdte, ami a Giant nevéhez hűen egy félelmetesen jó kerékpár lett, sőt, be kell valljam, nálam a gravel bringák top listáján ő van az élen.

 

 

A Revolt Advanced nevében is (mint ahogy minden Giant kerékpárnál) az “Advanced” szó Advanced-Grade Composite rövidítése, mely a karbon alapanyagra utal. A Giant többféle karbont használ, az Advanced felülről nézve a második legjobb, e fölött csak az Advanced SL található, ami a versenyvázak anyaga, és ennek megfelelően Revolt nem készül ebből az anyagból hiszen más a felhasználási területe.

 

 

A Giant a Revolt megalkotásakor a sportosabb irányvonalat követte, (ami egyébként minden Giant kerékpárra jellemző,) ezzel igazán sokoldalúvá téve ezt a modellt. A geometria táblázatra ránézve láthatjuk a fejcsöve alig hosszabb mint egy országúti kerékpáré, a láncvilla viszonylag rövid, a fejcső közepesen lapos, tehát ha csak a számokat nézzük akkor is látszik, hogy ez egy fürge, jól forduló de stabil kerékpár, valószínűleg azok fogják szeretni, akik szeretnek haladni is. A sárférőhelye elég nagy, a gyártó 622-es kerék mellett maximum 45-ös gumit ajánl, amit szerintem nem sokan fognak kihasználni. Viszont így akár lehet egy túrázósabb országútink és egy terepen is elboldoguló bringák egy személyben.

 

 

Ha csak egy bringám lehetne, amit országúton és könnyebb terepen is akarnék használni akkor egy Revoltban gondolkoznék 2×11-es Shimano szettel, itt halkan megjegyezném, hogy a jövőévi modellek már egy kivételével mind kéttányéros Shimano szettesek lesznek, valószínűleg nem véletlenül. Slick gumival használva nagyon közel áll egy endurance országútihoz, a 40-es tubeless gumikkal meg elég sok helyen elmegy, gyakorlatilag egy hazai mtb maratont is simán le lehetne vele nyomni.

 

 

MapTÉRKÉP
InfoINFORMÁCIÓ
4400 Nyíregyháza Agyag utca 6.
Ügyfélszolgálatunk hétfőtől péntekig 9-18-ig elérhető.
Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek: 9:00-18:00
Szombat: 9:00-13:00
Vasárnap: -Zárva-