Location
4400 Nyíregyháza
Agyag utca 6.
Mikor, milyen szemüveglencsét érdemes használni?
2019. 06. 20.

Sokféle napszemüveglencse létezik a klasszikus feketétől a különböző színeken keresztül a fényre sötétedőkig, nem beszélve a polarizált típusokról. Te tudod, hogy ez a sok lencse milyen helyzetre való? Ha nem, akkor mi most segítünk.

 

Hihetnénk, hogy a sokféle színű lencse megszületésebén is komoly szerepet játszik a divat, hiszen a napszemüvegek az alapfunkciókon felül divatkellékként is működnek. Saját tapasztalatból mondhatjuk, hogy a nagyobb sportszemüveg márkáknál, mint például a Rudy Projectnél, viszont biztosan nincs így, mindegyik lencsének megvan a maga területe, ahol érdemes használni.

Multilaser Red lencse

 

Mielőtt megnéznénk, hogy melyik lencse mire jó, vegyük át, hogy egy minőségi lencsének milyen alapvető tulajdonságoknak kell megfelelni.

Védje a szemet a káros ultraviola sugárzástól. Mindenki tudja, hogy az UV sugárzás mennyire káros, így valószínűleg senkinek nem kell részleteznem, hogy mennyire fontos ez.
Védjen a külső fizikai behatásoktól. Bogarak, por, felcsapódó kavics vagy bármilyen tárgy, egyik sem kellemes és egészséges, ha a szemünkbe kerül.
Csökkentse a ragyogást, növelje a kontrasztot. Egyszerűen jobban látunk, észleljük szemünkkel a környezetünket.
Torzításmentes legyen. Se a színt, se a teret ne torzítsa, mindkettő komoly problémát tud okozni. Ez a legnehezebb a gyártók számára, a torzításmentes lencsék előállítása, sokaknak nem is sikerül, pl ezért ne vegyünk Kínából hamis szemüveget.

Multilaser Blue lencse

A lencséket fényáteresztési tulajdonságuk alapján szokták kategorizálni (0-tól 4-ig, ahol a 0 legvilágosabb, a 4 pedig a legsötétebb), ez ami legjobban meghatározza a használhatóságukat. Fontosabb, mint hogy az adott lencse milyen színű legyen, mert pl egy nekünk tetsző színű, kis fényáteresztésű lencsét hiába próbálunk egy sötét erdőben használni, arra alkalmatlan lesz, vagy az ellenkezője, amikor erős fényben transparent (víztiszta) lencsét szeretnénk használni, az sem túl jó választás.

Multilaser Orange lencse

Az egyik legnagyobb gyártó, a Rudy Project lencséin keresztül nagyon jól be lehet mutatni, hogy fényáteresztés alapján melyik lencse milyen helyzetre való, ráadásul van egy nagyon jó táblázatuk is ehhez, és ezenfelül személyes tapasztalattal is rendelkezem jó pár lencséjükkel, amiket meg tudok osztani veletek.

 

 

 

MapTÉRKÉP
InfoINFORMÁCIÓ
4400 Nyíregyháza Agyag utca 6.
Ügyfélszolgálatunk hétfőtől péntekig 9-18-ig elérhető.
Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek: 9:00-18:00
Szombat: 9:00-13:00
Vasárnap: -Zárva-